Lopputyön aiheeksi tarjottiin meille ensin Raamattu nyt -teemaa. Vaihtoehdoksi tuli sitten Suomi nyt.
Olin jo ehtinyt sitoutua yrittämään tuota Raamattu nyt -teemaa, vaikka vaikealta se tuntui jo silloin. Jos haluaisi jotain puhuttelevaa, niin silloin voisi tarttua joihinkin kiistanalaisiin Raamatun tulkintoihin, joita välttämättä ei kansankirkkomekaan jaa, vaan jotka ovat joiden konservatiivikristittyjen omia tulkintoja.
Näin saisi huomioarviota todennäköisesti helpommin, kuin mitä itse haluaisin ainakin yrittää. Raamattu nyt -teema johdattaa helposti miettimään jotain Raamatun ajassa muuttunutta sisältöä tai tulkintaa. Se on eräs tapa lähestyä asiaa, mutta minä haluaisin korostaa enemminkin sitä näkemystä, että Raamatun perusviesti on säilynyt kaikki nämä vuodet, vuosisadat ja nyt jo pari vuosituhatta samana.
Visualisoinnin osalta tilanne on aika lailla auki, mutta eräs vaihtoehto voisi olla Nurmijärven seurakunnan vanhan pappilan rukoushuoneen käyttäminen. Rukoushuone on avara ja siellä on kaunis alttariristi. Kuvaus voisi olla vaikka niin, että ihmiset olisivat kääntyneinä ristiä kohden ja kuvaus tulisi joko takaa tai sivusta. Tässä ottaisin vastaan mielläni ehdotuksia toteutustavasta.
Ohessa nyt lähinnä tilan hahmottamiseksi muutama siellä viime torstaina ottamani kuva. Haeskelin sopivaa, en välttämättä oikeaa valkotasapainoa, jätin nämä kuvat tarkoituksella tällaisiksi - useimmat hieman liian lämminsävyisiksi.
Ensimmäinen kuvasi on minun mielestäni puhuttelevin. Mietin kovastikin, onko jalkojen mukaantulo tärkeää vai onko tuo juuri se oikea rajaus. Kuva kuitenkin tuo rukoilemisen perusmuodo esille ja toimii hyvin kontekstissa.
VastaaPoistaAlimman kuvan graafisuudesta pidän, eikä minkään kuvan lämpimyys ole mielestäni edes yli mihinkään suuntaan. Se toimiiko kuvan symboliikka, ei välttämättä tuo paljoakaan uutta näkemystä aiheesta, mutta kuvana ilman kontekstia se toimii oikein hyvin.
Ylimmässä kuvassa perspektiivin valinnassa on yksi pystyviiva oikein, mutta laajakulma on muokannut perpektiiviä vasemmasta laidasta kaltevaksi. Mietin, voisiko pidempi polttoväli kohtisuoruus alttariin ja kuvattavan asento vastaavasti kuvaan kun se tässä on, helpottaa kuvakerrontaa, ilman että kuvan luonne oleellisesti muuttuu, mutta saa perspektiivin tuntumaan luonnollisemmalta.
Ehkä muutaman kuvan kuvasarjana tuo viimeinen kuvakin toimii kontekstissa, jotenkin ottaisin kolmanneksi kuvaksi tämän päivän jonkin muun symbolin kun rukouksen ja ristin, olisiko se ehkä raamattu...
Hyvä Ari! Pidän ajatuksistasi käsitellä Raamattu Nyt -teemaa. Ikiaikaisuuden olemus mielestäni toteutuu juuri kristinuskon perussymboleita korostamalla (risti, leipä, veri, tie jne). Aiheesi antaisi hyvän harjoituksen tilan valaisusta koko ryhmälle, kun valaisimme ja kuvaisimme kuviesi seurakuntasalissa. Puhutaan ja sovitaan asiasta tarkemmin Hytako illoissa.
VastaaPoista